Studieresa till Lille, Frankrike header background.

Studieresa till Lille, Frankrike

2023-09-29 07:04:55

författare: frida

Studieresa till Lille, Frankrike image.

Förbundets styrelse och beredningsgrupp har varit i Lille, Frankrike. Resan ner gjordes med tåg för samtliga resande. En övernattning i Hamburg gjorde att det blev två dagar på tåg. Väl framme i Lille togs vi i mot av Juliette Charpin från Lille Metropole EU Office som också är den som har tagit fram programmet.

Här kommer en kort summering av resedeltagarnas utvardering

Studiebesöket var totalt sätt en dag med två dagars resa till destination och 1-2 dagars resa hem. Det var valfritt om man önskade resa med flyg eller tåg hem. Det var mycket resande för en dags studiebesök även om programmet den dagen var mycket bra. Den långa resan visste vi om på förväg och det var ändå mycket socialt och gruppen fick ökade kunskaper om förbundet.

Programmet finns här.

Första delen av dagen var vi hos Lille Metropole. Presentationerna finns att ta del av här.

Skillnaderna mellan Lille, kanske i stort Frankrikes sätt att arbeta med luftföroreningar och styrning är något resedeltagarna tycke var mycket intressant och lärorikt. Flera blev nyfikna skulle vilja höra mera om finansiering och den politiska delen projekt som Ecobonus, gratis kollektivtrafik vid dåliga luftvärden och flera mobilitets projekt (se presentationer). Dessa projekt kanske inte direkt kan översättas till svensk kontext men som många lyfter, sätter igång tankar och idéer att vidareutveckla.

TAGGAR:

Luftföroreningar
nyhet
Styrelse
                    

Relaterade inlägg