Hur var 2022 för Östra Sveriges luftvårdsförbund? header background.

Hur var 2022 för Östra Sveriges luftvårdsförbund?

2022-12-08 13:12:55

författare: frida

Hur var 2022 för Östra Sveriges luftvårdsförbund? image.

Året närmar sig sitt slut och det brukar betyda att blicka bakåt. För förbundets del så har det varit ett relativt lugnt och stadigt år kan man nog säga. Om man jämför med året innan och även det kommande!

Vi har fokuserat och prioriterat interna seminarier som vi nu har börjat kalla för utbildningsdagar. Detta för att landa i att vara ett större förbund än tidigare och känna efter vilka behov våra medlemmar har. I februari hade vi den Regionala luftvårdsdagen med fokus på åtgärder för luftföroreningar och WHOs nya riktlinjer för renare luft. En välbesökt heldag som tidsenligt var digital. 

Våren innehöll årsmöte och även två stk. styrelsemöten samt icke att glömma beredningsgruppens möten. Där formas till stor del programmen för de utbildningsdagar som förbundet arrangerar och med expertisen där säkerställer vi att förbundet bevakar och arbetar på framåtblickande sätt.

Utbildningsdagen som var uppdelad på två halvdagar i oktober var vårt mest besökta seminarium med 70 anmälda deltagare som var inne och lyssnade till och från! Temat var skogsbränder och bränder i avfallsstationer -ett ämne som är mycket relevant för kommuner och kommer även vara tema för utbildningsdagar 10 och 24 mars 2023.

Förbundet fick två nya medlemmar under året; Länsstyrelsen i Stockholms län och MMK, Institutet för material och miljökemi vid Stockholms universitet. Håll utkik efter en presentation av dem!

Detta var det första året jag som förbundssekreterare fick lov att arbeta på heltid och ägna mig helt åt Luftvårdsförbundet. Tack ni som har uppmärksammat att detta faktiskt speglar sig genom bättre kvalité. Det har för mig känts otroligt givande och nu blickar vi framåt tillsammans mot ett spännande 2023 tycker jag! Upphandling av operatör, styrelsemöte i Visby, årsmöte med val av ny styrelse, nya utbildningsdagar och en sedan länge planerad studieresa för styrelse och beredningsgrupp!

Bild nedan ifrån styrelsemöte den 2 december.

God Jul & Gott Nytt År!

På bild från vänster nere: Jan-Åke Willumsen, Kerstin Amelin, Lennart Tonell,
ordförande Bengt Fladvad
Mitten: Freddie Lundqvist, vice ordf. Jonas Riedel, Jacques de Maré, Arne Jonsson Frida Eik Öhman. Bak: Kristina Eneroth (Slb), Jennie Hulkmans (Slb), Klara Ellström.

TAGGAR:

Luftvård
nyhet
Styrelse
                    

Relaterade inlägg